BARNAS MATFEST

Barnas Matfold

Hvert år arrangerer vi Barnas Matfold i forbindelse med Matfold. I år er datoen satt til fredag 9. september.

 

Hvor gøy er det ikke å se barn smake på noe de aldri har smakt før? Hvor gøy er det ikke når tilbakemeldingene viser at barna har tatt med seg lærdommen hjem til mor og far?

 

Barnas Matfold er blitt et fast innslag for mange av barnehagene i distriktet. I 2015 fikk vi besøk av ca 480 5-åringer og over 100 barnehageansatte, primært fra Fredrikstad. Blir vi flere i år?

 

Gjennom dagen i Gamlebyen fikk barn og vokse oppleve grønnsaksskole, vaktelskole, ketchupskole, det å smake på gresshoppe (i samarbeid med TV-aksjonen 2015), fiskeskole, og mere til.  Deltagelse er gratis for barnehagene.

 

Så hvorfor gjør vi dette? Det siser seg jo nesten selv, de er barna våre!

 

Kosthold er en vane. Og heldigvis kan vaner endres. Derfor vil vi inspirere barna. Få dem til å forstå hvor maten komme fra, la dem lage og smake, og forhåpentligvis ta med seg litt av matgleden de opplever hjem.

 

Vi er hellig overbevist om at dersom flere lager måltidene sine fra bunnen av, endres kostholdet sakte, men sikkert til det bedre.

 

For kostholdet vårt må endres. Vi tok turen til Eat Forum i Stockholm i 2014 og 2015. Et forum hvor mange av verdens fremste eksperter på helse, ernæring og miljø var samlet. Og en haug med politikere og byråkrater; de som virkelig kan endre verden.

 

Det var mange dommedagsprofetier, men så er det også skremmende når barn helt ned i niårsalderen utvikler diabetes.

 

Det vi fant mest inspirerende var prosjektet til en gruppe brasilianske forskere. De hadde forkastet den vanlige kostholdspyramiden. De mener ”sosial mat” er veien å gå. At vi samles om måltidene. At vi lager dem sammen og spiser dem sammen. Da vil vi velge råvarer med omhu – for vi elsker jo å imponere. Da vil vi spise for å nyte. Da vil vi sørge for at det er nok grønt på bordet. Og da mest sannsynlig det som er ferskt og som kommer fra området ditt. Til glede for både store og små.

 

Ønsker du at din barnehage skal være med, ta kontakt med anders@matfold.no.

 

<<< TILBAKE

 

KONTAKT OSS

MATFOLD AS

+47 99 1001 39

anders@matfold.no

MATFOLD AS

Øraveien 2, 1630

Gamle Fredrikstad

VÆR LITT SOSIAL

Love

Food